brisalci za avto
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Filament.io 0 Flares ×
Brisalci za avto so za našo varnost zelo pomembni, saj v težkih vremenskih pogojih, kot so nalivi, padanje listja in snega, pripomorejo največ k temu, da sploh vidimo na cesto. Brez njih bi lahko kar se ustavili in počakali, da vse to mine, kar pa lahko traja tudi nekaj dni. Zato je bolj smiselno, da nabavite res kakovostne brisalce za avto, ki vas ne bodo pustili na cedilu. Ko brisalci ne delujejo več, je nujna menjava brisalcev za avto. Če vas ne moti, da ne vidite na cesto, vas ne bodo spustili mimo tehničnega pregleda. V vsakem primeru jih boste morali zamenjati, zato to storite čim prej. Najbolj kakovostni brisalci za avto so silikonski, ki so odrezani pravokotno. Taki izjemno dobro brišejo površino stekla, da za njimi ne ostaja voda. Poleg tega zdržijo nekaj let, ker niso občutljivi toliko na mraz, vročino ter UV žarke.

Silikonski brisalci za avto so slovenski izum

Silikonski brisalci za avto s posebnim spodnjim delom, ki briše steklo, je slovenski izum in je edinstven na svetu. Imamo srečo, da so jih ravno pri nas izumili. Pravokotno rezanje brisalcev, namesto da so spodaj rezani trikotno, povzroči to, da se težje upognejo. To pa pomeni da močno pritisnejo z ostrim robom ob steklo, ki ga potem brišejo do suhega. Zato voda ni več na steklu in se tudi težko prime nanj.
brisalci za avto
Klasični brisalci za avto drugih proizvajalcev pa se upognejo in tako je njihova brisalna površina velika. Takrat je upor na steklo manjši ter se voda nabere med gumo brisalca in med steklom. Tako brisalec ne briše, ampak le drsi preko vode. Učinek je precej slabši. To veste tudi sami, če je hud naliv, da vam tudi hitro brisanje stekla ne pomaga, ker se voda ves čas usuva preko stekla.

Kako izbrati nove metlice brisalcev?

Brisalci za avto so zelo različni, kot so tudi modeli avtomobilov različni. Zato ni vseeno, katere brisalce boste kupili. Metlice brisalcev je možno menjati. Nastavek, torej držalo brisalca, pa je fiksno pritrjeno na avto. Lahko se ga po potrebi zamenja, vendar se v večini primerov nikoli ne zamenja. Nosilci imajo različna držala za metlice brisalcev.
Torej naprej motate videti, katera držala imajo vaši brisalci za avto.
Druga stvar, ki jo morate nujno vedeti pa je, kakšne dimenzijo torej dolžine so vaši brisalci za avto. Običajno sta spredaj dva enaka, malo daljša kot eden, ki je zadaj. Nekateri avtomobili imajo spredaj na vetrobranskem steklu zgolj en velik brisalec. Nekateri pa imajo dva različna. Eden je daljši od drugega. Krajši brisalec je v tem primeru enake dolžine kot brisalec na zadnjem delu avta.

Kakšna je cena kvalitetnih brisalcev?

Kvalitetni silikonski brisalci za avto so presenetljivo podobne cene kot bolj kakovostni navadni brisalci izdelani iz malo bolj kakovostne gume. Guma vemo da sčasoma spoka. Tudi če nič ne brišete, bodo ti brisalci sčasoma otrdeli in bodo zanič, ker ne bodo nič več brisali. Še več, povzročali bodo strašno škripanje po steklu.
Vsaki brisalci pa bodo podlegli uničenju, če brišete po suhem steklu ali ledu in jih enostavno s tem razrežete. Tudi ni dobro, da se prilepijo na avto, ko je zunaj zmrzal. Silikonski brisalci so za vse vremenske razmere bistveno manj občutljivi kot guma. Ne spokajo in težko pomrznejo. Tudi sončni žarki jih ne uničijo, zato zdržijo veliko let. Če gledamo s tega gledišča, boste celo privarčevali, če jih kupite.
Nekakovostne brisalce boste menjali na pol leta. Če boste imeli srečo pa enkrat na leto. Nekateri pa podležejo vremenu že po enem mesecu. Odvisno je, za katero podnebje so bili izdelani. Če ne veste, ali so brisalci pravi za vaš avto, se zapeljite do trgovine, kjer vam bodo dali prave in jih tudi namestili na vaš avto, če jih sami ne želite menjati.