zobne luske
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Filament.io 0 Flares ×

Do bleščečega in belega nasmeha lahko pridete tudi s pomočjo zobnih lusk. Zobne luske so tanke plasti izdelane iz porcelana, ki jih na vaš zob pritrdi zobozdravnik. Kot smo že omenili si lahko iz zobnih lusk naredite prevleko na vaših zobeh, ki popolnoma prekrije vse vidne napake. Za ta način korekcije zob se največkrat odločijo posamezniki, ki imajo obarvane zobe, morda rahlo poškodovane ali pa blago krive. Hitra namestitev lusk odpravi vse omenjene težave.

Sam postopek namestitve je hiter in enostaven, zahteva le predhodni obisk stomatologa, ki preveri ali ste pravi kandidat za luske. V kolikor vam le ta, poda pozitivno mnenje lahko nadaljujete z postopkom namestitve zobnih lusk. V kolikor se odločite za zobne luske je za celoten postopek namestitve potrebno dva do trikrat k zobozdravniku. Najprej vam zobozdravnik pobrusi nepravilen zob, nakar se vzamejo odtisi za zobne luske, ki jih oblikujejo in obarvajo na željo pacienta. Postopek brušenja zoba poteka v lokalni anesteziji.

zobne luske

Po končanem postopku vaši zobje izgledajo popolnoma naravno, saj so narejene iz porcelana, ki dobro imitira zobe. V kolikor se odločite za namestitev zobne luske, je potrebno po posegu poskrbeti za popolno in izjemno natančno ustno higieno. Sam poseg namestitve zobnih lusk je popolnoma enostaven, omogoča pa vam samozavesten nasmeh, ki postane del vašega vsakdana.

Za zobne luske se lahko odloči vsak, ki bi rad spremenil svoj nasmeh in ima zdrave zobe in dlesni. Za paciente z večjimi kompozitnimi plombami in morebiti kariesom, pa je primerna pot do belega nasmeha zobna prevleka. Slabost, ki jo imajo zobne luske pa je ta, da vam poškodujejo sklenino zoba, kar povzroči večjo občutljivost zob na mrzlo in toplo. Pri zobnih luskah je potrebno biti tudi previden, saj jih lahko z grizenjem trdih predmetov tudi odlepijo. Imajo pa tudi omejeno življenjsko dobo nekje do 15 let. Priljubljene zobne luske niso nadomestilo za vaše zobe, lahko pa z njihovo pomočjo dosežete lep zdrav nasmeh.