0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Filament.io 0 Flares ×

Imate težave z zobmi? Vam zaradi zobnih težav primanjkuje samozavesti? Vas zanima kaj je ortopan?

Če boste skrbeli za vašo ustno higieno in redno obiskovali svojega zobozdravnika, se boste lahko rešili vseh takih nepravilnostih in bakterijskih okužb. Bolj podrobno in vse si lahko o ortopanu preberete na spletni strani Lux Dental, https://luxdental.si/ortopan/, zobozdravstvenem centru, kjer vam nudijo tudi ortopan slikanje in zobozdravnike za nasvete. Lahko se tudi naročite na neobvezujoč brezplačen pregled, tako, da izpolnite obrazec  na njihovi spletni strani. Za več informacij pa jih kontaktirajte na email naslov ali telefonsko številko, katera sta navedena na dnu spletne strani. Bolje se je večkrat prepričat, da je z vašimi zobmi vse v redu, kakor pa, da se pojavijo raznovrstne težave.

 

No kaj pa je v bistvu ortopan? Otropan je neke vrste rentgenska slika, ki pokaže vse zobe, obzobne kosti, nosno votlino in sinuse. To sliko se posname z napravo, ki se imenuje ortopantomograf in omogoča zaznati razne bakterijske okužbe, karies, kostne spremembe, spremembe v sinusih… Kdaj pa je ortopan potreben? Potreben je, ko nastane kakšna poškodba krone, korenine ali zoba, ko se pojavi paradontalna bolezen (parodontoza), pred začetkom kakršnih koli kirurških posegov, da z njim odkrijejo zobne gnilobe in poškodbe kosti, za odkrivanje narobe rastočih zob, za načrtovanje raznih ortodontskih posegov in pa še za načrtovanje kakšnih popravkov, posegov v koreninski kanal, težavnih ekstrakcij in nameščanje raznih implantatov.

Takoj, ko opazite kakršne koli bolečine v svoji ustni votlini, je dobro, da se hitro posvetujete z svojim zobozdravnikom, kateri vam bo predlagal ortopan, da bo lažje opazil, kaj je narobe in kje se nahajajo določene nepravilnosti, gnilobe… Dobro je da skrbimo za svojo ustno higieno kar se da, saj so zobje nekaj, kar nas spremlja celo življenje, njihovi nadomestki pa so žal zelo dragi in si jih nekateri zaradi finančnih težav ne morejo privoščiti.