kompresor
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Filament.io 0 Flares ×

Vsak posameznik se v vsakdanjem življenju sreča z določenimi problemi, kot je recimo prazna guma na kolesu. V takem primeru, bi vsak posameznik doma potreboval kompresor ali pa kolesarsko tlačilko. Vendar če pa govorimo o polnenju gum na avtomobilu, nam pa tlačilka nebo prišla prav. V takem primeru, nujno potrebujemo kompresor. V Interdiskontu si lahko ogledate široko ponudbo visoko kakovostnih in ugodnih kompresorjev: https://www.interdiskont.si/c/kompresorji/. Izbirate lahko med 24 in 50 literskim kompresorjem. Kompresorji so na koleščkih in jih tako zaradi njihove teže lažje premikamo.

Kaj pa sploh so kompresorji? Kompresorji so delovni stroji, s katerimi lahko opravljamo najrazličnejša opravila, kot so vijačenje, izpihovanje, polnenje pnevmatik in podobno. Kompresorji delujejo na elektriko. So precej enostavni za uporabo. Vse kar moramo je, jih priključiti v elektriko, jih pravilno pripraviti za naše delo in prižgati.

Zakaj vse pa se uporabljajo kompresorji? Kompresorje lahko uporabljamo na ogromno področjih. Prva stvar je seveda pihanje. Predstavljajte si, da imate zaprašen računalnik, katerega je potrebno nujno očistiti. S kompresorjem boste enostavno rešili ta problem. Seveda pa ga lahko uporabljamo na katerem koli področju, ko želimo kaj razpihati in podobno. Naslednje področje je vijačenje. S pomočjo močnega pritiska se kompresorji uporabljajo tudi za vijačenje. Recimo eden od primerov je lahko pri vulkanizerjih, ko vulkanizer s pomočjo vrtalke enostavno odvijači vaše kolo iz  avtomobila in obratno. Vijačenje se veliko uporablja tudi v industrijskih objektih. Zdaj pa še eden izmed glavnih razlogov, zakaj si vsak posameznik kupi kompresor je seveda polnjenje pnevmatik. Včasih vsak posameznik nima možnosti, da bi obiskal bencinski servis in tam pregledal ali napolnil svoje pnevmatike na avtomobilu. Ali pa v primeru, da poškodujete pnevmatiko in jo želite hitro napolniti, da pridete do vulkanizerja. V takih primerih je kompresor prava rešitev za vas. Z kompresorjem enostavno preverimo tlak v naših pnevmatikah in ga ustrezno napolnimo.

Na koliko barov pa napolnimo pnevmatike na avtomobilu? To pa je odvisno od našega avtomobila, dimenzij gum in koliko oseb prevažamo vsak dan. Ponavadi ima vsak avtomobil nekje na najem nalepko, na kateri piše za vsako dimenzijo, koliko je priporočljivo napolniti pnevmatiko. Če se večinoma sami prevažamo v vozilu, bomo gume napolnili manj. Če pa se vozimo z polnim avtomobilom skoraj vsak dan, pa je smiselno bolj napolniti gume. Pravilno napolnjene pnevmatike bodo pozitivno vplivale va vašo varno vožnjo. V primeru da gume niso napolnjene pravilno, sepravi so napolnjene preveč ali pa premalo, lahko pride zaradi tega tudi do prometne nesreče, česar si pa noben posameznik ne želi. Zato bodimo pozorni in napolnimo pravilno naše pnevmatike in tako poskrbimo za pravi oprijem gum na cestah.

kompresor

Kot sem že omenil se kompresorje uporablja tudi za čiščenje oziroma spihovanje računalnikov. Vsak posameznik, ki ima računalnik se nekajkrat letno znajde v situaciji, ko je potrebno očistiti računalnik. Če lepo skrbite za svoj računalnik, boste vedeli, kdaj ga je potrebno očistiti. Pirporočljivo je enkrat na pol leta. Nekateri posamezniki, pa ga ne očistijo več let in potem opazijo, da njihov računalnik deluje bolj počasi in razlog za to je nabiranje praha v računalniku, kar prinese do pregravanja procesorja in napajalnika. V takih primerih je najlažje uporabiti kompresor in spihati računalnik. To nam vzame le nekaj minut in je zelo enostavno. Priporočljivo je, da z pripomočkom primemo ventilator od procesorja, da se pri spihovanju nebo prehitro vrtel, kar lahko poškoduje naš ventilator procesorja. Drugi načini čiščenja računalnika so sesanje ali brisanje s krpo. Sesanje zna biti tudi učinkovit način čiščenja, vendar je veliko bolj zahtevno in z sesalcem nemoremo priti do določenih manjših prostorov, katere je tudi priporočljivo očistiti. Seveda lahko tudi čistimo s krpo, vendar to lahko privede do tega, da uničimo kakšno komponento, kar pa si seveda nihče ne želi. Vsem bi priporočil, da investirate v kompresor in tako boste zelo enostavno očistili vaš računalnik.

V trgovini Interdiskont imate na voljo 2 vrsti kompresorjev. Eden je 24 litrski, drugi pa 50 litrski. 24 Litrski kompresor proizvajalca ID Tools se lahko pohvali z 1,5kW močjo, katera bo poskrbela za močno pihanje zraka. Na minuto se obrne 2850U vrtljajev. Pretok je 206 litrov na minuto. Težek je 25 kg, zato je na koleščih, da ga lahko lažje premikamo. 50 litrski kompresor se lahko pohvali  z 2,2kW močjo. Delovni tlak je 8 barov. Tehta 43 kilogramov, vendar ga zaradi koleškov enostavno premikamo. Garancija na kompresorje je 1 leto. Kompresorji so visoke kvalitete in so precej ugodni.

Glavna trgovina Inter Diskont se nahaja v Ravnah na Koroškem, imajo pa tudi veliko manjših trgovin po celi Sloveniji. Obiščite njihovo spletno stran in se prepričajte, katera trgovina je najbližja vam. V trgovini Inter Diskont lahko poleg kompresorjev najdete še ostale naprave in orodja za delo, kot so razne mašine, vrtalke, set ključev, izvijači, kladiva, sesalci, zaščitna delovska oprema, tudi razne naprave za žaganje, kosilnice. Skratka vse, kar potrebujete za delo doma, v službi in na terenu. Trgovina ima večinoma izdelke znamke ID tools, katere slavijo po visoki kvaliteti in ugodnih cenah.

Torej potrebujete kompresor ali katero koli ostalo orodje za delo? Obiščite Inter diskont.